Vacature predikant Elthetokerk met missionair profiel (0,8 FTE)

De Elthetokerk is op zoek naar een predikant (m/v) met missionair profiel voor 0,8 FTE (waarvan 0,3 FTE voor 4 jaar). Lees voor meer informatie het profiel van de gemeente en bijhorend profiel met taakgebieden van de predikant.

ElthetokerkDe Eltheto is een bruisende gemeenschap in Amsterdam Oost: rijk en arm, lager en hoger opgeleid, oud en opvallend jong, geworteld in een multiculturele, veelkleurige wijk. Een kerk met mensen van uiteenlopend pluimage.

Midden in de Indische Buurt wil de Eltheto als kerk – samen met de leefgemeenschap en het diaconaal centrum – iets zien en laten zien van het Koninkrijk van God. Vanuit onze missie zijn wij voluit missionair present en diaconaal betrokken.

Eenvoud in geloofsleven en vieren geniet de voorkeur, tradities worden op een soepele manier gehanteerd. We zijn een veerkrachtige, eigenwijze gemeente. Niet bang om dingen anders te doen.

De Eltheto is een doordeweekse kerk die op zondag ook open is!

De predikant die bij ons past is iemand die zich door het evangelie van Gods Koninkrijk en de navolging van Christus geroepen weet, temidden van de gemeente kan staan en vertrouwen wekt, mensen in hun diversiteit een warm hart toedraagt, het voortouw neemt, van aanpakken weet, maar zich ook flexibel opstelt en bereid is om in (de nabijheid van) de Indische Buurt te wonen.

Ervaring in het werkveld is een vereiste en ervaring in stedelijke context is een pré.

 

Reacties kunnen ingestuurd worden tot 13 maart via .

Voor vragen over de vacature kunt u mailen of bellen met Karel Lichtendonk, voorzitter van de beroepingscommissie (, 06-22486091)

Blog van Jerrit: Gastvrijheid is een ware kunst

Jerrit VellengaPeter fietst stad en land af naar plekken waar hij zich thuis kan voelen, én waar hij van waarde kan zijn voor anderen. Het diaconaal centrum aan de Javastraat in Oost (de Elthetokerk) is zo’n plek voor hem. Het is de plek waar ik met hem en andere bezoekers en vrijwilligers een gastvrije gemeenschap wil vormen, open voor iedereen.

Op een dag spreekt Peter mij aan op mijn gebrek aan didactische vaardigheden. De week ervoor heb ik hem geholpen bij het uitzoeken van ANBI-instellingen in verband met belastingteruggave, maar hij zegt: “Je hebt het veel te snel gedaan. Ik heb er niks van kunnen leren!” De volgende keer, zo drukt hij mij op het hart, moet ik het hém laten doen zodat hij het een volgende keer zélf kan.

Lees meer

Kerkbalans 2018 - Geef voor je kerk

kerkbalans2018banner

Geef voor je kerk! 

In de derde week van januari houden de kerken in Nederland hun jaarlijkse contributieactie: Actie Kerkbalans. Vindt u het belangrijk dat de kerken er zijn, als plekken van verbinding in de stad? Steun hen dan met een gift. Als u lid bent kan dat via de brief die u eind januari krijgt. Bent u geen lid, dan is uw gift – groot of klein – bijzonder welkom op rekeningnummer NL35 FVLB 0635 8012 13 t.n.v. Protestantse Gemeente Amsterdam o.v.v. ‘Eltheto Gift Kerkbalans’. Kijk voor meer informatie op www.protestants.amsterdam/kerkbalans. Namens alle kerken: hartelijk dank!

Kerkbalans2018lcDe inkomsten uit deze actie vormen de financiële basis van de kerk, ook van de negentien kerken van de Protestantse Kerk Amsterdam. Dankzij deze financiële steun kunnen zij hun missie waarmaken: Gods liefde gestalte geven in de stad Amsterdam.

De kerk is een plek die verbindt, waar mensen bij elkaar komen en elkaar ontmoeten rond het geloof. Daarnaast biedt de kerk steun aan mensen en groepen die uit de boot dreigen te vallen: eenzame mensen, ouderen die de deur bijna niet meer uitkomen, jongeren die zoeken naar nieuwe vormen van zingeving, mensen met een burn-out, mensen die met psychische problemen kampen, mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt, daklozen en vluchtelingen. Voor hen kan de kerk een plek zijn om op adem te komen en weer moed te vatten.

 

Meer informatie over de Actie Kerkbalans? Neem contact op met Jeroen Vermeer: .

Lid of betrokkene van de Elthetokerk worden? Mail Jacoline Marchal: .

Wijze woensdagen

Komend half jaar zullen er weer bijbelstudies - de Wijze woensdagen - worden gegeven in blokken van drie avonden, elk met een eigen thema. Daartussendoor worden inspiratieavonden georganiseerd, die elke keer weer een andere invulling kunnen hebben: een lezing, een gesprek, een tentoonstelling, enzovoort.

Elke wijze woensdag beginnen we gezamenlijk door aan het avondgebed deel te nemen om half 8. Je bent van harte welkom om het hele jaar te komen. Als je wat krapper in je tijd zit kun je ook één blok en/of inspiratieavond aanhaken, waarvan het thema je aanspreekt. Daarbij vragen we je dan wel om alle avonden van dat blok aanwezig te zijn.

Lees meer

Meer artikelen...

  • 1
  • 2